Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2020

Прокуратура: повідомили про підозру у службовій недбалості завідуючій господарством одеського коледжу, в якому під час пожежі загинули люди

Прокурори прокуратури Одеської області повідомили про підозру у службовій недбалості завідуючій господарством державного вищого навчального закладу.

Прокурори прокуратури Одеської області повідомили про підозру у службовій недбалості завідуючій господарством державного вищого навчального закладу.

За інформацією слідства, через неналежне виконання службовою особою своїх безпосередніх обов’язків щодо забезпечення пожежної безпеки у приміщенні освітнього закладу виникла пожежа. Через її трагічні наслідки загинуло 16 людей.

Так за результатами планової перевірки навчального закладу у червні 2014 року співробітники ДСНС України в області склали акт про грубі порушення законодавства про пожежну безпеку та винесли припис про їх усунення.

Завідуюча господарством, як відповідальна особа за дотримання правил протипожежної безпеки та протипожежного стану приміщень коледжу, не вжила заходів щодо фактичного усунення наявних порушень та не забезпечила можливість безперешкодної евакуації учнів та персоналу в день трагедії.

Слід зазначити, що незважаючи на наявність не усунутих порушень вимог пожежної безпеки, жінка, як член комісії, погодилась з її висновком про готовність учбового корпусу коледжу до нового навчального року.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області (ч. 2 ст. 367 КК України).

Хід розслідування цієї трагічної події знаходиться на контролі у керівництва обласної прокуратури.

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2274