Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2020

Привласнення 3,7 млн грн бюджетних коштів - керівник управління одного з найбільших підприємств з продажу палива постане перед судом

Прокурори обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно начальника управління продажів в Одеській області одного з найбільших підприємств, що реалізує нафтопродукти, якого підозрюють у привласненні бюджетних коштів (ч. ч. 4, 5 ст. 191 КК України).

Прокурори обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно начальника управління продажів в Одеській області одного з найбільших підприємств, що реалізує нафтопродукти, якого підозрюють у привласненні бюджетних коштів (ч.ч. 4, 5 ст. 191 КК України).

Нагадаємо, що керівник управління, скориставшись своїми службовими обов’язками, розробив схему для перемоги у публічних закупівлях з метою заволодіння бюджетними коштами комунальних та державних підприємств.

Так, при участі у п’яти публічних закупівлях, проведених між трьома підприємствами, він пропонував найнижчу ціну з метою виграшу тендеру. В подальшому, шляхом укладання незаконних додаткових угод про підняття ціни на закупівлю дизпалива та бензину марки А-92, А-95, збував паливо за цінами, що значно перевищували початкові договірні.

Унаслідок таких злочинних дій місцевому бюджету та комунальним підприємствам спричинено понад 3,7 млн грн шкоди.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали  слідчі ГУНП України в Одеській області.  

 

!За цей злочин Законом передбачено до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

          Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 1907