Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2020

Група телефонних шахраїв постане перед судом (ФОТО)

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої групи, які підозрюються у шахрайстві.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої групи, які підозрюються у шахрайстві.

Нагадаємо, що троє чоловіків шляхом моніторингу відкритих даних з різноманітних сайтів та інших джерел, опрацьовували інформацію щодо мешканців Одеси похилого віку та здобували особисту інформацію про потерпілих.

Згідно розробленого плану злочинці налагоджували безпосередній контакт з потерпілим, представлялися співробітниками поліції Одеси, якими нібито затримано за вчинення кримінального правопорушення члена сім’ї потерпілого та пропонували надати грошову винагороду в розмірі від 1000 до 5000 доларів США за не притягнення його до кримінальної відповідальності.

У разі отримання згоди на передання потерпілими грошей, один із членів групи, якому була відведена роль «помічника», прибував за місцем мешкання потерпілого та представляючись помічником співробітника поліції отримував попередньо узгоджену грошову винагороду.

Під час обшуків за місцем мешкання фігурантів правоохоронці вилучили понад 1 кг марихуани, зброю, сім-карти, мобільні телефони, чорнові записи, підроблені документи та інші докази злочинної діяльності групи.

         Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУНП в Одеській області за силової підтримки співробітників УСР в Одеській області ДСР НП України (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 353, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 309 КК України).

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1632