Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.06.2021

Пошкодження об'єкту природно-заповідного фонду – керівник підприємства постане перед судом (ФОТО)

Прокурори Приморської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора підприємства, підозрюваного в умисному пошкодженні об'єкта природно-заповідного фонду (ч. 1 ст. 252 КК України).

Прокурори Приморської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора підприємства, підозрюваного в умисному пошкодженні об'єкта природно-заповідного фонду (ч. 1 ст. 252 КК України).

З’ясовано, що у другій половині листопада 2020 року за вказівкою та під безпосереднім керівництвом директора приватної компанії з управління житловим фондом, в порушення вимог природоохоронного законодавства та правил благоустрою, за відсутності правових підстав було зрізано майже до основи всі скелетні гілки ботанічної пам’ятки - «Тополя канадська», чим пошкоджено її до ступеню припинення росту.

Розмір завданої державі шкоди склав понад 125 тисяч гривень.

Так, «Тополя канадська» - об’єкт природно-заповідного фонду, включений  до переліку охоронюваних державою пам’яток природи місцевого значення з 1983 року, розташований по вулиці Торговій в Одесі.

Дерево, яке за легендою висадив відомий поет Пушкін О.С., в період його перебування в Одесі, на честь своєї улюбленої жінки -  італійки Амалії. Вік дерева більше 170 років, діаметр 2,1 м, окружність 6,6 м, є однією з найбільших в Україні тополь, відвідування якої входить в більшість екскурсійних програм.

Слід зазначити, що прокурорами виявлено факт укриття органами поліції вказаного кримінального правопорушення від реєстрації, та 21.05.2021 розпочато досудове розслідування.

Також прокурором пред’явлений позов про відшкодування завданих збитків, на майно обвинуваченого судом накладено арешт.

 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1600