Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2021

Керівник обласної прокуратури проінформував населення області на засіданні сесії Одеської облради про основні результати роботи відомства за І півріччя 2021 року

На виконання вимог статті 6 Закону України «Про прокуратуру», сьогодні, 19 серпня, керівник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко на відкритому пленарному засіданні сесії Одеської обласної ради проінформував про результати діяльності органів прокуратури Одещини за І півріччя 2021 року.

На виконання вимог статті 6 Закону України «Про прокуратуру», сьогодні, 19 серпня, керівник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко на відкритому пленарному засіданні сесії Одеської обласної ради проінформував про результати діяльності органів прокуратури Одещини за І півріччя 2021 року.

Органами прокуратури Одещини системно вживаються заходи до забезпечення ефективної реалізації конституційних функцій і завдань, спрямованих на утвердження законності в регіоні, зміцнення авторитету прокуратури у суспільстві.

Так, завдяки скоординованій роботі правоохоронців регіону, рівень кримінальної протиправності в області зменшився з 57,8 до 46,9 кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення. Швидше загальнодержавних темпів зменшується кількість кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи, проти власності, у тому числі крадіжок, вимагань та шахрайств.

Основну увагу зосереджено на забезпеченні ефективного процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях на пріоритетних напрямах.

За перше півріччя цього року до суду скеровано 21 обвинувальний акт стосовно організованих злочинних угруповань у складі 74 осіб, якими скоєно 206 кримінальних правопорушень.

Результатами розкриття та розслідування кримінальних правопорушень у бюджетній системі стало спрямування до суду обвинувальних актів у 29 кримінальних провадженнях, серед яких провадження щодо організованої злочинної групи.

Більшої ефективності набула робота з протидії правопорушенням у сфері охорони довкілля. За результатами розслідування до суду направлено 43 обвинувальних акти, пред’явлено позовів на суму 545 млн гривень.

Предметом особливої уваги є забезпечення ефективної роботи з протидії контрабанді. Цього року до суду скеровано 16 обвинувальних актів про контрабанду, у тому числі заборонених до вивозу лісоматеріалів, наркотичних засобів та психотропних речовин.

Сталою є тенденція з покращення протидії корупції.

До суду направлено 75 обвинувальних актів про корупційні правопорушення, 696 адміністративних протоколів про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, за якими до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу вже притягнуто 262 порушника.

За 6 місяців цього року до суду скеровано обвинувальні акти стосовно 7 працівників митниці.

Послідовну роботу проведено щодо активізації розслідування фактів незаконного будівництва або реконструкції житла, привласнення коштів, інвестованих у таку діяльність, за результатами розслідування у 6 кримінальних провадженнях обвинувальні акти спрямовано до суду, ще у 3 особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

За результатами представницької діяльності прокурорів, цього року пред’явлено позовів на суму понад 2 млрд грн, задоволено позовів на 732 млн грн, добровільно відшкодовано 681 млн грн, забезпечено виконання судових рішень на суму 470 млн гривень, повернуто 2,4 тисячі гектар землі.

Відстоюючи інтереси держави у сфері охорони дитинства, прокурорами пред’явлено позови на 21 млн гривень, у тому числі про повернення навчальним закладам із незаконного володіння та користування 676 га земель.

З метою забезпечення виконання вимог Закону України «Про звернення громадян» цього року органами прокуратури області вирішено понад 5 тисяч звернень.

Забезпечення ефективної взаємодії з органами місцевої влади та місцевого самоврядування визначено одним із пріоритетів у діяльності прокуратури Одещини на ІІ півріччя 2021 року.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 2169