Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2021

Прокуратура: в Одесі викрито наркоугруповання, яке спеціалізувалось на розповсюдженні наркотиків через мережу Інтернет (ФОТО)

За клопотанням прокурорів Одеської обласної прокуратури судом взято під варту організатора та 3 членів злочинної групи, які налагодили в Одесі розповсюдження амфетаміну, метадону та канабісу (ч. 2 ст. 307 КК України).

За клопотанням прокурорів Одеської обласної прокуратури судом взято під варту організатора та 3 членів злочинної групи, які налагодили в Одесі розповсюдження амфетаміну, метадону та канабісу (ч. 2 ст. 307 КК України).

З’ясовано, що злочинна група, під керуванням громадянина Азербайджанської Республіки, систематично займалась збутом наркотичних засобів та психотропних речовин на території Одеси, у тому числі залучаючи до протиправної діяльності неповнолітніх.

Ділки діяли за налагодженою схемою. Так, спільники отримували замовлення через мессенджери в мережі Інтернет, а реалізовували «товар» методом так званих «закладок» або з рук в руки.

Кошти за придбані наркотичні засоби «клієнти» перераховували на банківські картки або особисто передавали безпосередньо в руки фігурантів.

Правоохоронці провели низку обшуків за місцями мешкання та в автомобілях фігурантів кримінального провадження, у ході яких вилучили мобільні телефони, банківські картки, наркотичні засоби та психотропні речовини, ваги та ZIP-пакети, що використовувались для фасування наркотиків.

Крім того, перевіряється причетність правоохоронців одного з одеських підрозділів поліції до «кришування» діяльності вищевказаної злочинної групи, а також вживання заборонених речовин.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі УСБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГВ БКОЗ УСБУ в Одеській області.

 

!За цей злочин Законом передбачено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1517