Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2021

Прокуратура: службовця адміністрації одного з нацпарків Одещини затримано на хабарі (ФОТО)

Небачено активна й здебільшого непродумана діяльність людини, супроводжувана знищенням природних ресурсів призводить до того, що нині екологічна ситуація в країні перебуває в критичному стані.

Небачено активна й здебільшого непродумана діяльність людини, супроводжувана знищенням природних ресурсів призводить до того, що нині екологічна ситуація в країні перебуває в критичному стані.

Одеська обласна прокуратура не залишається осторонь вказаної проблематики та завдяки комплексним заходам реагування втілює у життя заходи, направлені на протидію екологічній злочинності.

Так, прокурори обласної прокуратури спільно зі слідчими ТУ ДБР у Миколаєві за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області вчора, 04 жовтня, затримали «на гарячому» одразу після одержання хабара керівника відділу адміністрації одного з національних парків Одеської області.

За даними слідства, ділок розробив протиправну схему одержання неправомірної вигоди від осіб, що займаються браконьєрським промислом рибних ресурсів на території Парку. Так, чоловік через підлеглих йому майстрів з охорони природи парку брав гроші за невжиття заходів реагування на правопорушення у сфері екології.

Кошти переводилися на банківський рахунок ділка або особисто в руки.

Зокрема, службовець отримав 21 тис грн за двотижневий браконьєрський лов риби п’ятьома човнами, із розрахунку 2 тис грн за один човен за тиждень.

Наразі затриманому повідомлено про підозру, вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за ч. 3 ст. 368 КК України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1777