Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2021

Прокуратура: за вчинення домашнього насильства засуджено мешканця Одеси

Прокурори Суворовської окружної прокуратури м. Одеси підтримували публічне обвинувачення у суді стосовно 36-річного підозрюваного у домашньому насильстві.

Прокурори Суворовської окружної прокуратури м. Одеси підтримували публічне обвинувачення у суді стосовно 36-річного підозрюваного у домашньому насильстві.

Слідством встановлено, що мешканець Одеси, проживши у цивільному шлюбі зі своєю дружиною 6,5 років, поводив себе жорстоко, застосовуючи психологічний тиск, систематично ображав жінку словами нецензурної лайки, чим принижував її гідність, погрожував фізичною розправою та вчиняв щодо неї фізичне насильство.

За захистом своїх прав громадянка зверталася до поліції, внаслідок чого кривдника неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за систематичне насильство у сім’ї.

Таким чином, його умисні дії кваліфіковані як злочин - домашнє насильство, що завдає фізичних, психологічних страждань, призводить до розладів здоров’я, втрати працездатності, емоційної залежності, погіршення якості життя потерпілої (ст. 126-1 КК України).

Під час судового розгляду чоловік свою провину визнав та розкаявся.

Слід зазначити, що вказаний злочин чоловік вчинив у період іспитового строку, адже за 12 днів до скоєного він був засуджений за майновий злочин.

За вчинення домашнього насильства одесита засуджено до 1 року ув’язнення.

Однак, враховуючи невідбуте покарання за крадіжку, Суворовський районний суд перерахував призначену міру покарання та найближчі 3 роки та 2 місяці зловмисник проведе за ґратами.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2750