Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2024

За службову недбалість судитимуть екскерівника Держекоінспеції Південно-Західного округу

-

Прокурори Київської окружної прокуратури м. Одеса скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що експосадовець в порушення вимог законодавства та відомчих нормативних актів Державної екологічної інспекції України не забезпечив належного зберігання та обліку державного майна.

Зокрема, він не визначив матеріально-відповідальну особу та місце зберігання швидкісного катеру, який мав використовуватися екоінспекторами для виявлення фактів незаконного вилову водних біоресурсів.

В результаті неналежного виконання екскерівником своїх службових обов’язків із власності Інспекції фактично вибуло державне майно вартістю майже 600 тис гривень.

В ході досудового розслідування пред’явлений позов про відшкодування завданих кримінальним правопорушенням збитків.

Досудове розслідування здійснювали - ВП № 4 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області, оперативний супровід - УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 68