Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2024

В Одесі судитимуть учасників організованої групи, які налагодили масштабне підпільне виробництво побутової хімії

-

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно організатора та 3 учасників організованої групи за фактом незаконного використання знака для товарів, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 229 КК України). Збитки компанії-правовласнику брендів склали понад 2 млн гривень.

Слідством встановлено, що обвинувачені на території регіону налагодили незаконне масове виробництво контрафактної побутової хімії відомих світових брендів, а саме пральних та мильних засобів з використанням контрафактної поліграфічної пакувальної продукції до неї.

Для підпільного виробництва організатор використовував виробничі приміщення колишнього заводу у передмісті Одеси, в якому було наявне спеціалізоване обладнання для повного технологічного циклу виготовлення побутової хімії. Кожен учасник групи виконував певну роль у процесі виробництва, зберігання та продажу контрафакту.

Цех з виробництва контрафакту члени організованої групи замаскували під легальне виробництво побутової хімічної продукції власної торгівельної марки.

Побутову хімію реалізовували на території Одещини через спеціально створений телеграм-канал і кур’єрську службу доставки. Також оптова та роздрібна реалізація фальсифікату здійснювалась на промисловому ринку «7-й кілометр».

Під час обшуків вилучено понад 30 тонн сировини та готової контрафактної продукції, обладнання для її виготовлення, 40 тис одиниць підготовленої для фасування тари, пакувальні матеріали, марковані логотипами світових брендів.

За клопотанням прокурора на вилучений товар накладено арешт, орієнтовна вартість якого складає майже 53 млн гривень.

Досудове розслідування - СУ ГУНП в Одеській області, оперативний супровід -  УСР в Одеській області ДСР Нацполіції України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 74