Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2024

В обласній прокуратурі обговорили особливості розслідування фактів незаконного позбавлення волі цивільних осіб та жорстокого поводження з українськими військовослужбовцями під час перебування у полоні

-

Під головуванням керівника обласної прокуратури Ігоря Домущея проведено робочу зустріч з питань забезпечення належної кваліфікації, ефективного розслідування та повноти обліку фактів незаконного позбавлення волі цивільних осіб та жорстокого поводження з українськими військовослужбовцями під час перебування у полоні.

У заході взяли участь керівник Спеціалізованої   прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону, начальники ГУНП в Одеській області, УСБУ в Одеській області та Другого слідчого відділу (з дислокацією у місті Одесі) ТУ ДБР у м. Миколаєві.

Учасники обговорили практичні аспекти забезпечення дотримання прав потерпілих від воєнних злочинів та їх підтримки, оперативності проведення першочергових слідчих (розшукових) дій, допитів очевидців, збереження речових доказів, відібрання біологічних зразків у близьких родичів зниклих безвісти, призначення та проведення необхідних експертиз, у тому числі генетичних.

За результатами зустрічі узгоджено додаткові спільні заходи, спрямовані на налагодження ефективного механізму взаємодії з метою збору доказів вини військових країни-агресора, фіксації та розкриття воєнних злочинів вказаної спрямованості, притягнення воєнних злочинців до кримінальної відповідальності.

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 49