Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2022

Здавав ворогу позиції ЗСУ та співпрацював з ПВК «Вагнер» – мешканцю Одеси повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури мешканцю Одеси повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури мешканцю Одеси повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний передавав ворогу координати укріплених вогняних позицій підрозділів Збройних сил України та інших військових формувань, створених для охорони і оборони Одеси та регіону від російських окупантів. Також здійснював фото- та відеофіксацію інфраструктури і берегової лінії із описом місцевості для подальшого нанесення ракетних ударів.

Крім того, маючи тісні зв’язки з центром найманців ПВК «Вагнер», підшукував осіб для диверсійно-підривної діяльності на території Одещини.

За клопотанням прокурора підозрюваного взято під варту без визначення розміру застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР НП України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1910