Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2023

Прокуратура: ворожого інформатора з Одеси підозрюють у державній зраді (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури затримано мешканця Одеси та повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури затримано мешканця Одеси та повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, будучи уродженцем росії та підтримуючи ідеї проросійської спрямованості, у 2021 році був завербований представниками фсб рф та до початку військової агрессії за завданням ворожих кураторів здійснював розвідувально-підривну діяльність проти України.

Так, інформатор ворога фіксував та передавав представникам спецслужб рф за допомогою месенджеру «Telegram» відомості про здійснення заходів з комплектування військових формувань, проведення навчань та тренувань, зокрема міжнародних військових навчань в акваторії Чорного моря, характеру озброєння, політичної ситуації у цілому в нашій державі, переміщення товарів подвійного призначення в морських портах України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному безальтернативного запобіжного заходу – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГВ контррозвідки УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1212