Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2023

За втручання прокуратури попереджено безпідставні витрати 28 млн грн з держбюджету

За втручання прокурорів Одеської обласної прокуратури розірвано договір підряду про закупівлю робіт за кошти державного бюджету на суму 28 млн грн, що був укладений у порушення процедури закупівлі.

За втручання прокурорів Одеської обласної прокуратури розірвано договір підряду про закупівлю робіт за кошти державного бюджету на суму 28 млн грн, що був укладений у порушення процедури закупівлі.

Так, у листопаді 2021 року між одним з комунальних підприємств смт Сарата Білгород-Дністровського району та підприємством-підрядником, за результатами проведених відкритих торгів, укладено договір на закупівлю робіт «Нове будівництво туристично-інформаційного центру по вул. Промзона, 11б, в Сараті».

Разом з тим, в порушення процедури закупівлі, Замовником безпідставно не відхилено пропозицію підрядника, хоча ним не підтверджено наявність обладнання, матеріально-технічної бази та технологій, а також документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного за предметом закупівлі договору.

Крім того, комунальне підприємство не опублікувало інформацію щодо обґрунтування очікуваної вартості та розміру бюджетного призначення на закупівлю даних робіт. Річний план закупівель в електронній системі не прикріплено.

На виконання договору Замовник перерахував частину коштів на рахунок підрядного підприємства, а саме 1 073 100 грн, на які в подальшому закуплене обладнання.

У зв’язку із зазначеним, прокурорами на адресу комунального підприємства – Замовника торгів скеровано низку запитів в поряду ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» з метою встановлення підстав для представництва інтересів держави в суді, на виконання яких прокуратуру повідомлено про усунення виявлених порушень шляхом розірвання вищезазначеного договору, а також фактичного повернення придбаного підрядником обладнання відповідно до актів приймання-передачі.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1106