Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2013

Порушення правил безпеки на транспорті призвело до загибелі залізничника

          Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом смертельного травмування складача поїздів Одеської філії ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ»

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом смертельного травмування складача поїздів Одеської філії ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ».

У ході досудового розслідування встановлено, що 01.05.2012                      при виконанні маневрової роботи тепловозом Одеської філії ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» ТГМ-6, під час прибирання десяти порожніх вантажних вагонів, сталося сходження вагону, у результаті чого загинув складач поїздів вказаного підприємства.

         Проведеними експертизами встановлено, що сходження вагону відбулося у зв’язку з недоброякісним ремонтом шляху та неналежним його утримання.

         За вказаним фактом виконувачу обов’язків бригадира колії, відповідального за утримання та обслуговування вказаного залізничного шляху, повідомлено про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 276 КК України (порушення правил безпеки руху залізничного транспорту) - порушення працівником залізничного транспорту правил безпеки руху, а також недоброякісний ремонт колій, що спричинило загибель людей.

         Стосовно підозрюваного Приморським районним судом м. Одеси обрано міру запобіжного заходу - домашній арешт.

        

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 76904