Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2017

Прокурори та представники Всеукраїнського руху «Під контролем» обговорили ключові питання протидії корупції (ФОТО, ТАБЛИЦІ)

-

У п’ятницю, 31 березня, відбулася спільна прес-конференція заступника прокурора Одеської області Артура Добросердова, заступника начальника управління – начальника відділу обласної прокуратури Дмитра Лященка та координатора Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» Гліба Канєвського.
Захід пройшов за участі начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Генеральної прокуратури України Валентини Сеник.
Валентина Сеник наголосила на важливості превентивної роботи, тобто протидії правопорушенням, повязаним з корупцією, та відзначила позитивну практику прокуратури Одеської області у цьому питанні. У тому числі шляхом звернення до суду та скасування рішень рад різних рівнів, прийнятих в умовах реального конфлікту інтересів, особливо при виділенні земельних ділянок.   
         Заступник прокурора області Артур Добросердов проінформував представників засобів масової інформації про спільні здобутки прокуратури та громадських активістів у напрямку протидії проявам корупції.
«За зібраними, зусиллями представників громадськості, матеріалами ми вже розпочали 8 кримінальних проваджень за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення посадовцями місцевого самоврядування, як середнього, так і вищого рівня», - відзначив заступник прокурора Одещини.
Артур Добросердов повідомив, що у рамках спільної роботи правоохоронців та представників Руху складено та направлено до суду протокол про адміністративне корупційне правопорушення стосовно депутата Білгород-Дністровської міської ради. Будучи одночасно головою ОСББ, депутат порушив вимоги щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, а саме проголосував на сесії за надання 500 тисяч гривень на розвиток цього об'єднання.
Крім того на розгляді у місцевих судах перебувають протоколи стосовно заступника голови Ренійської міськради за порушення обмежень щодо суміщення з іншою діяльністю, Южненського міського голови за порушення порядку подання декларації, стосовно голови Овідіопольської районної ради за фактом порушення вимог щодо врегулювання конфлікту інтересів. 
Слідчі прокуратури Одещини у 2016 році завершили розслідування та скерували до суду 50 обвинувальних актів стосовно 70 осіб, які вмотивовано підозрюються у корупційних злочинах. Зокрема на розгляді у суді перебуває обвинувальний акт щодо колишнього директора Інституту сільського господарства НААН України, підозрюваного в одержанні півмільйона гривень хабара.
У свою чергу заступник начальника управління – начальник відділу відділ нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні досудового розслідування та підтриманням державного обвинувачення прокуратури області Дмитро Лященко повідомив присутнім, що у минулому році  до суду прокуратура направила 42 обвинувальні акти за підозрами осіб у корупційних злочинах. З них 6 справ щодо голів сільських та селищних рад, 1 – стосовно депутата селищної ради, 13 – стосовно посадових осіб державних підприємств тощо.
«Прокурори підтримують державне обвинувачення у суді стосовно посадовця Держпідприємства Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне Управління морських шляхів, який за даними слідства у змові з іншими списав 18 суден за зниженими цінами, чим завдано майже 34 млн грн шкоди», - зазначив Дмитро Лященко.  
Крім того слухаються у судах обвинувальні акти стосовно голови Троїцької сільради Біляївського району, підозрюваного у півмільйонних махінаціях із землею, керівника Радіснянської селищної ради Іванівського району, викритого на хабара у понад 100 тис грн та інших.                  
 Координатор Всеукраїнського руху «Під контролем» Гліб Канєвський окреслив основні напрямки діяльності руху та відзначив активну співпрацю у цьому питанні з прокуратурою Одещини. Також Гліб Канєвський закликав до подальшої співпраці правоохоронних органів, активістів та журналістів, а саме зосередження зусиль на виявленні порушень у діяльності місцевих депутатів, мерів міст та посадових осіб органів державної влади.
На завершення прес-конференції заступник прокурора Одеської області Артур Добросердов подякував представникам громадськості за активну співпрацю та їх контроль за ходом судових розглядів справ за підозрами осіб у корупції.  
 
         Прес-служба прокуратури Одеської області
 
 
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 2004