Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2017

За клопотанням прокуратури заарештовано депутата районної ради, підозрюваного у привласненні понад мільйону гривень соцдопомоги для малозабезпечених сімей

-

У середу, 12 липня, за клопотанням прокуратури Одеської області судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою депутату Овідіопольської районної ради, причетного до привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене організованою групою в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Встановлено, що підозрюваний очолював злочинне угруповування, до якого входили службові особи Овідіопольської райдержадміністрації, а саме  колишній начальник управління, діючий начальник відділу та головний спеціаліст райдержадміністрації.

Нагадаємо, що 7 липня у ході розслідування співробітники прокуратури Одещини спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в області та працівниками Головного відділу по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією Управління Служби безпеки в області викрили злочинне угруповання.

Для отримання соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям підозрювані пропонували особам, які зареєстровані та проживають на території району, надати свої персональні дані для її оформлення.

Унаслідок таких дій злочинна група привласнила 1 млн грн коштів з державного бюджету.

Коментар начальника відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Одеської області Олексія Федюка:

 

кількість переглядів: 1604