Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2017

Прокуратура: голову земельної комісії Затоківської селищної ради взято під варту без альтернативи, а внесену заставу звернуто у дохід держави

-

У понеділок, 18 грудня, судом задоволено клопотання прокурора – процесуального керівника про зміну запобіжного заходу одному з  обвинувачених у земельних махінаціях в смт Затока.

Так, за клопотанням прокуратури Одещини фігуранту справи – колишньому керівнику земельної комісії селищної ради громадянину Ш. змінено запобіжний захід із застави на тримання під вартою.

Особу взято під варту у залі суду співробітниками Управління захисту економіки органів поліції в Одеській області та Суворовського відділу поліції.  

Також за рішенням суду раніше внесену заставу у 640 тис грн звернуто у дохід держави.

Вказані заходи вжиті у зв’язку з порушенням обвинуваченим обмежень, передбачених запобіжним заходом, а саме здійснення тиску на свідка у справі.

Крім того колишній посадовець, депутат Затоківської селищної ради обґрунтовано підозрюється у вчиненні злочину вже у період перебування під заставою.

Нагадаємо, прокуратура підтримує обвинувачення у суді у кримінальному провадженні стосовно голови Затоківської селищної ради, колишнього керівника земельної комісії цієї ради, які займалися злочинними оборудками із прибережними землями смт Затока.

За даними слідства ці особи незаконно вивели із комунальної власності та передали у приватну власність землі рекреаційного призначення площею понад 3 гектари.

Судом вже підтверджено провину колишнього головного архітектора м. Білгород-Дністровський, причетного до цих земельних махінацій.

Рекреаційну землю вартістю понад 50 мільйонів гривень поділено між 66 громадянами, пов’язаними з цими посадовцями. 

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 2891