Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2018

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно активного учасника масових заворушень 19 лютого 2014 року поблизу ОДА

-

   Слідчі прокуратури області завершили досудове розслідування стосовно одного з активних учасників подій 19 лютого 2014 року поблизу Одеської облдержадміністрації.

    Обвинувальний акт щодо вказаної особи прокуратура Одещини скерувала до суду для розгляду по суті.

    Так, громадянин К. підозрюється в участі у масових заворушеннях, незаконному чиненні супротиву проведенню мирного мітингу та перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів.

    За даними розслідування 30-річний одесит, який був у групі з числа інших, заздалегідь екіпірованих чоловіків, наявним у нього металевим прутом безпідставно наніс кілька ударів по ногам оператору центрального телеканалу, який здійснював зйомку мирного заходу.

     Також він разом з іншими так званими «тітушками» у захисній амуніції, озброєними дерев’яними битами, кийками та відрізками металевих прутів, чинив тиск на шеренги правоохоронців, порушуючи громадський порядок та погрожуючи розправою мирним мітингувальникам і журналістам.  

   У числі інших, група чоловіків, до якої відносився і підозрюваний, громили припарковані поруч мотоцикли громадських активістів.

    Загалом під час досудового розслідування у кримінальному провадженні встановлено причетність та наразі статус підозрюваних і обвинувачених мають 9 фігурантів подій поблизу ОДА 19 лютого 2014 року.

    Серед них колишній перший заступник голови Одеської обласної державної адміністрації, начальник міліції громадської безпеки ГУМВС України в області, директор одеського санаторію та шестеро спеціально екіпірованих осіб, які безпосередньо здійснювали розгін мітингу та перешкоджали роботі журналістів.

 

         Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2519