Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2018

Колишня суддя обвинувачується у винесенні 10 неправосудних рішень, за якими бази відпочинку та інша нерухомість незаконно передані приватним особам (ФОТО, ВІДЕО)

-

Слідчі прокуратури Одеської області завершили досудове розслідування та прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишньої судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду.

Особа обвинувачується у винесенні 10 завідомо неправосудних рішень у цивільних справах, чим потерпілим завдано шкоду у сумі 5 млн грн.

Cлідчі встановили, що вказаними рішеннями, прийнятими упродовж 2012-2014 років, суддя незаконно визнала право власності на нерухоме майно за фізичними особами. Це право власності на дві бази відпочинку на узбережжі Чорного моря, магазин, будинки та інші об’єкти  у смт Затока та м. Білгород-Дністровський.  Загалом нерухомість площею понад 5 тис м кв.

Так, своєю ухвалою суддя передала 100 відсотків власності «Бази відпочинку Харків» та адміністративні будівлі бази «Зорі Тирасполя» третім особам.

На теперішній час неправосудні рішення скасовані судом апеляційної інстанції за скаргами Білгород-Дністровської місцевої прокуратури.

Нагадаємо, у серпні 2017 року правоохоронці повідомили про підозру колишній судді у постановленні неправосудних рішень (ч. 1, 2 ст. 375 КК України).

 

         Прес-служба прокуратури Одеської області

 

Коментар слідчого прокуратури Одеської області Михайла Патраманського:

        

 

 

    

    

    

    

кількість переглядів: 2722