Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2018

Прокуратура: правоохоронці повідомили про підозру ще трьом фігурантам оборудок у проекті «Глибоководний випуск»

-

Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами незаконних оборудок під час будівництва проекту «Глибоководний випуск» в Одесі в акваторії Чорного моря.

У ході розслідування співробітники прокуратури за оперативного супроводу працівників Управління захисту економіки органів поліції повідомили про підозру ще трьом фігурантам злочинної схеми заволодіння бюджетними коштами.

Так, підозрюється у причетності до заволодіння коштами з державного бюджету діючий депутат Одеської обласної ради, який очолював підприємство, що займалося розробкою проекту будівництва «Глибоководного випуску».

Крім того прокуратура повідомила про підозру колишньому директору філії Державного підприємства «Укрдержбудекспертиза» в області та головному інженеру проекту «Глибоководного випуску» у численних підробленнях документів під час реалізації вказаного проекту та пособництві  організованій групі у заволодінні мільйонними коштами.

Наразі за клопотанням прокуратури одному з фігурантів обрано запобіжний захід у вигляді застави у 3 млн грн, двом останнім – по 1 млн грн.

Слід зазначити, що прокуратура спільно з органами поліції встановили, що на ряду з офіційним проектом будівництва зловмисники розробили аналогічний  проект, яким штучно завищили проектно-кошторисну вартість. З метою маскування злочинної діяльності під номерами раніше виданих висновків, фігуранти оборудок склали інші висновки комплексної державної будівельної експертизи.

Унаслідок злочинних дій державі спричинено шкоду у понад 370 мільйонів гривень.

           Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Київський відділ поліції.

           Прес-служба прокуратури Одеської області

 

 

 

 

кількість переглядів: 4106