Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2018

Юрій Луценко: Одне із завдань прокуратури на найближчий час - оцінити розкрадання державних коштів під час будівництва та ремонту доріг (ФОТО)

-

   У п’ятницю, 20 квітня 2018 року, спілкуючись із журналістами у м. Одеса, Генеральний прокурор України Юрій Луценко зазначив, що серед питань, які були підняті на нараді в прокуратурі Одеської області, є ефективність використання бюджетних коштів, зокрема під час будівництва та ремонту автомобільних доріг у державі.

   «Одне із завдань прокуратури на найближчий час - оцінити розкрадання державних коштів під час будівництва та ремонту доріг державного та комунального значення», - наголосив Юрій Луценко.

   Так, прокуратура Одеської області у рамках розслідування кримінального провадження перевіряє законність використання державних коштів при проведенні ремонту автодороги «Кучурган» – Біляївка – Маяки – Овідіополь».

      Генеральний прокурор України повідомив, що під час розслідування прокуратура встановила, що за результатами відкритих торгів Служба автомобільних доріг в Одеській області у 2015 році уклала договір з підприємством на виконання поточного середнього ремонту дороги вартістю 19,5 млн грн. Будівельній фірмі перераховано авансовий платіж та на підставі актів виконаних робіт у листопаді 2015 року майже 14 млн грн. Згідно з умовами договору підрядник гарантував якість ремонту та чітко визначив гарантійні терміни користування.

     Поряд із цим, до сплину 3-річного строку експлуатації відремонтованого полотна вже через рік, у грудні 2016 року Служба автомобільних доріг знову оголошує конкурс на розробку проектно-кошторисної документації на поточний ремонт цієї ж дороги. В обґрунтуванні зазначається, що конструкція дорожнього одягу, відремонтованого у 2015 році, не відповідає навантаженням та інтенсивності руху. Комісійне обстеження та технічний огляд констатували старіння асфальтобетону, а відтак руйнування покриття. Як висновок, автодорога потребує капітального ремонту по всій протяжності. Орієнтовну кошторисну вартість поточного ремонту оцінили у 135 млн грн.

     За словами Юрій Луценка, вже у 2017 році за результатами аукціону Служба автодоріг укладає договір з товариством на поточний середній ремонт автомобільних доріг на понад 120 млн грн. Підрядник, який здійснював ремонт у 2015 році, та гарантував його якість, фігурує також у іншому кримінальному провадженні. Обвинувальний акт стосовно посадових осіб будівельної фірми вже слухається у суді.

    «Завдання прокурорів - встановити міру відповідальності тих, хто нібито будував дорогу, неякісно виконавши роботу, розкрадаючи виділені кошти, тих, хто підписував акт про прийняття в експлуатацію дороги, тих, хто здійснював технічний нагляд і, закривши очі, можливо небезкорисно підписував акти, визначити кваліфікацію їх дій і відправити справи до суду», - констатував Юрій Луценко.

 

      Прес-служба прокуратури Одеської області

 

 

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 2474