Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2018

Будьте обережні: під виглядом акцій на продукти харчування шахрайки ошукали пенсіонерів на 200 тис грн

-

Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

У рамках розслідування співробітники прокуратури спільно зі слідчими ГУНП в області повідомили про підозру трьом учасникам злочинного угруповання, які ошукували довірливих покупців у мережі супермаркетів.

Ділки пропонували потенційним покупцям товарів прийняти участь в акціях для одержання бонусів, а згодом реальних знижок на товари в магазинах. Насправді ж акції не проводилися, а  власники магазинів та представники банку, який нібито був офіційним партнером заходу, жодного відношення до цього не мали. 

Шахрайки діяли протягом листопада - грудня 2017 року, потенційних жертв знаходили серед людей похилого віку. Пропонували їм взяти участь в акціях на придбання зі значними знижками продуктів харчування.

Для того, щоб отримати бонуси пенсіонери мали підтвердити свою платоспроможність та показати наявні кошти. Ці гроші ділки запечатували у конверти та спритно підмінювали на такі ж пакунки з нарізаною газетою, обгорнуті стрічкою «Акція».

Унаслідок шахрайських дій довірливим громадянам спричинено понад 200 тис грн шкоди.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Пре-служба прокуратури Одеської області  

кількість переглядів: 2385