Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2018

Прокуратура Одещини повідомила про підозру посадовцям Південної виправної колонії № 51 у привласненні бюджетних коштів

-

Прокуратура Одеської області розслідує кримінальне провадження за фактом привласнення державних коштів посадовцями Південної виправної колонії № 51.

У четвер, 3 травня, слідчі прокуратури повідомили про підозру колишньому інспектору одного з відділів колонії та колишньому начальнику цього відділу у привласненні бюджетних коштів та службовому підробленні, вчиненому за попередньою змовою.

Установлено, що один із інспекторів відділу соціально-виховної та психологічної роботи Південної виправної колонії № 51 протягом трьох місяців минулого року незаконно отримувала заробітну плату.

Так, начальник відділу щомісячно складав рапорти про нарахування премій та надбавок працівникам відділу, у тому числі й підозрюваній. Зловживаючи службовим становищем, посадовець вносив неправдиві відомості про її знаходження на робочому місці.

Слідством отримано докази, що у липні-вересні 2017 року інспектор не виконувала свої службові обов’язки, за місцем проходження служби була відсутня та фактично перебувала у м. Дніпро, де регулярно через банкомати отримувала незаконно нараховану зарплату.

Крім того, з’ясувалося, що підозрювана є дружиною працюючого у вказаний період часу заступника начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.

Внаслідок таких протиправних дій протягом декількох місяців підозрювані привласнили понад 9 тис грн державних коштів.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України триває. Перевіряється причетність інших осіб до скоєння вказаного правопорушення.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2532