Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2018

Обережно шахраї! В Одесі чоловік ошукав громадян, пропонуючи працевлаштування за кордоном

-

Правоохоронні органи Одещини попереджають громадян про шахрайські схеми, які зловмисники використовують для заволодіння коштами, зокрема, це махінації з працевлаштуванням за кордоном.

В Одесі шахраї пропонують вакансії в інших країнах, однак після отримання грошей за оформлення документів аферисти зникають.

Так, Одеська місцева прокуратура № 2 здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом шахрайських дій, вчинених повторно (ч. 1, 2 ст. 190 КК України).

Фігурант шахрайської схеми орендував приміщення в Одесі по  вул. Маршала Малиновського, де проводив зустрічі для нібито укладання трудових договорів з іноземною компанією. Однак фактично з цим підприємством він не співпрацював.

Для пошуку клієнтів чоловік розмістив в Інтернеті оголошення про надання послуг з працевлаштування за кордоном.

За даними розслідування шахрай запевнив двох громадян, що за немалі  кошти він працевлаштує одеситів на роботу у Нідерландах та Німеччині. Для цього потерпілі мали передати йому за підготовку документів загалом майже 80 тис грн.  

У рамках спеціального (заочного) досудового розслідування правоохоронці скерували повідомлення про підозру вказаному 51-річному громадянину. Наразі підозрюваного оголошено у розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Малиновського відділу поліції.

Правоохоронці звертаються до громадян та закликають бути уважними та обережними! Якщо ви володієте інформацією про вказані шахрайські дії або стали жертвою аферистів, негайно звертайтеся до правоохоронних органів!

 

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2341