Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2018

На Одещині ювенальні прокурори заявили до суду позовів на 20 млн грн у сфері охорони дитинства

-

У 2018 році органи прокуратури Одеської області в рамках реалізації представницьких повноважень для захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства заявили до суду 21 позов на суму понад 20 млн грн.

Також протягом поточного року ювенальні прокурори установили факти надання приміщень закладів освіти у користування підприємствам для здійснення діяльності, яка не пов’язана з науковим процесом.

Для усунення виявлених порушень, прокуратура скерувала до суду 6 позовів з вимогою повернути майно загальною площею майже 270 м кв.

Зокрема, приміщення однієї зі шкіл у Тарутинському районі передали в оренду приватному товариству для розміщення автоматичної телефонної станції.

Наразі триває судовий розгляд позову прокуратури.

Крім того, встановлено випадки надання земель навчальних закладів господарюючим суб’єктам усупереч вимогам законодавства. Ділянки передавалися на підставі незаконних угод для вирощування сільськогосподарської продукції з метою отримання прибутку. Так, між сторонами фактично склалися орендні правовідносини, однак земля не може використовуватися не за освітнім призначенням.

У зв’язку з цим, місцевими прокурорами до суду заявлено позови про визнання таких угод недійсними та повернення земель загальною площею майже 600 га та вартістю понад 19 млн грн.

 

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2141