Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2018

Тисячі заборонених предметів, відсутність медичних оглядів – прокуратура повідомила про результати перевірок пенітенціарних установ

-

 

         Нагляд за додержанням вимог Закону під час перебування громадян у місцях позбавлення волі є одним із пріоритетних напрямків роботи органів прокуратури Одеської області.

          Так, відомство вживає заходів, спрямованих на забезпечення конституційних прав громадян в установах виконання покарань.

         Зокрема, за результатами комплексних перевірок прокурори виявили суттєві недоліки та порушення, що негативно впливають на стан режиму та умови відбування покарання засуджених і взятих під варту громадян.

        Упродовж першого півріччя на територіях режимних об’єктів вилучено наркотичні речовини, незаконно передані кошти, майже 1200 мобільних телефонів, близько 1130 колючо-ріжучих предметів та  понад 2500 літрів саморобного алкоголю.  

         Це свідчить про те, що адміністрації виправних установ не вживають достатніх заходів для перекриття шляхів надходження заборонених предметів.

         Крім того адміністраціями пенітенціарних установ допускаються порушення законодавства під час залучення засуджених до праці.

        Мали місце випадки недотримання тривалості робочого часу, відсутність укладених договорів із засудженими про їх працевлаштування. За вказаними фактами розпочато досудове розслідування за  ч. 1 ст. 172 КК України ( грубе порушення законодавства про працю).

        Прокурори наголошують увагу на тому, що потребує покращення соціально-виховна робота із засудженими, оскільки під час виконання покарань вони вже встигли скоїли 577 проступків, не дотримавшись встановленого режиму. 

         Прокуратурою виявлено факти непроведення медичних профілактичних оглядів засуджених, що є порушенням кримінально-виправного законодавства.

       У зв’язку із виявленими порушеннями органами прокуратури внесено 8 документів реагування керівництву установ виконання покарань області Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції України та розпочато 2 кримінальних провадження.

          Робота прокуратури Одещини на вказаному напрямку триває.

 

           Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2284