Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2018

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно підозрюваного у створенні та сприянні діяльності терористичного угруповання

-

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 47-річного мешканця Одеси, підозрюваного у створенні терористичної групи, керівництві, організаційному сприянні діяльності цього угруповання та інших злочинах.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління Служби безпеки України в Одеській області.

У ході спеціального (заочного) слідства з’ясовано, що перебуваючи на тимчасово непідконтрольній території, у змові з іншими особами цей чоловік під позивним «Одеса» створив терористичну групу.

Угруповання мало «спеціалізуватися» на терористичній діяльності на території м. Херсона та Херсонської області, використовуючи протипіхотні міни, реактивні протитанкові гранати, вибухові речовини пластиду, малогабаритні реактивні вогнемети тощо. Зброю та боєприпаси зловмисники скуповували на території Одеси та зберігали в гаражному приміщенні.

Завдяки спільно вжитим заходам прокуратури та УСБУ в Одеській області діяльність терористичної групи вдалося нейтралізувати на стадії оснащення зброєю.

Слід зазначити, що стосовно інших трьох обвинувачених спільників триває судовий розгляд у Приморському районному суді.

За клопотанням прокуратури Одещини вони перебувають під вартою.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 2395