Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2018

Під час спільної спецоперації, що тривала на території 5 областей, правоохоронці ліквідували злочинну групу викрадачів елітних авто (ФОТО)

-

     У рамках кримінального провадження за фактами незаконного заволодіння транспортними засобами, процесуальне керівництво у якому здійснює Одеська місцева прокуратура №3, правоохоронці спільно вийшли на слід та затримали угруповання викрадачів.

З’ясовано, що на території Одеси та інших областей орудує група викрадачів елітних іномарок. Особливий приціл ділки робили на марки «Toyota» та «Lexus».

Так, правоохоронці попередили скоєння злочину, а саме заволодіння автомобілями «Toyota Land Cruiser 200», «Toyota Highlander»,  «Toyota RAV4», які мали стали наступними у «списку» злочинців.

У ході спільних слідчо-оперативних заходів проведено понад 70 обшуків у приміщеннях, на парковках, у будинках та авто на території Вінницької, Дніпропетровської, Одеської, Полтавської та Херсонської областей в ході яких задіяні понад 200 правоохоронців.

Виявлено 8 автомобілів, з яких 2 у розшуку «Інтерпол», 2 арештовані, 3 автомобілі, які належать фігурантам злочину тощо. Серед вилученого також ноутбуки, майже 60 мобільних телефонів, банківських карток, 39 SIM-карток, рушниця «Сайга», комплекти номерних знаків, блоки для запалювання авто, ксерокопії документів на автомобілі та паспортні дані громадян, ключі та понад 50 тис доларів США. 

За результатами слідчих заходів правоохоронні органи повідомили про підозру трьом фігурантам злочину, серед них два мешканці м. Одеси  та уродженець м. Дніпро.

Вказані особи підозрюються у незаконному заволодінні транспортними засобами, знищенні, підробці та заміні номерів вузлів та агрегатів авто, а також у підробленні документів, печаток і штампів.  

Наразі Одеська місцева прокуратура звертатиметься до суду про обрання вказаним фігурантам злочинів запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Спільну спецоперацію проведено за участі прокуратури, Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, cпецпідрозділу «Альфа» Управління Служби безпеки в Одеській області, працівників Одеського, Вінницького, Дніпропетровського, Кіровоградського, Миколаївського, Полтавського, Черкаського управлінь внутрішньої безпеки та Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, Оперативно-розшукового управління і регіонального центру оперативно-технічних заходів Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 3104