Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2018

На Одещині діяла злочинна група, що керувала «реабілітаційними центрами», де людей утримували проти їх волі (ФОТО)

-

Співробітниками прокуратури Одещини спільно з працівниками управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи Генеральної прокуратури та Національної поліції у рамках кримінального провадження проведено обшуки у трьох «реабілітаційних центрах».

Під час обшуків вилучено кошти від протиправної діяльності, документи, інші речові докази, що свідчать про вчинення злочину.

Так, вказані заклади  розміщувалися у приватних будинках у передмісті Одеси, за місцем проживання організаторів та персоналу.

За даними розслідування 9 представників злочинного угруповання організували так звані «реабілітаційні центри» для нібито лікування алкозалежних та наркозалежних громадян.

У таких місцях людей утримували проти їх волі, а за їх перебування там  організатори отримували від 3 до 10 тис грн щомісячно.

На теперішній час до правоохоронних органів звернулось 15 потерпілих, які повідомили про утримання проти волі під виглядом курсу реабілітації.

Наразі 6 учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 146 КК України, ще 3 підозрюваних оголошено розшук.

         Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо встановлення причетності до скоєння злочину інших осіб.

 

         Прес-служба прокуратури Одеської області

       

       

       

кількість переглядів: 2668