Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2018

Прокуратура повідомила про підозру голові кооперативу будівництва на Жаботинського у привласненні майже 42 млн грн коштів інвесторів

-

  Прокуратура повідомила про підозру 37-річному Олександру С. у скоєнні злочину, а саме привласненні майна в особливо великих розмірах.

  Цей чоловік більше відомий для 200 ошуканих інвесторів, як голова кооперативу будівництва двох багатоповерхівок на Жаботинського, 3/1.

   За даними слідства, посадовець тривалий час збирав через підлеглих кошти з членів кооперативу на будівництво другої секції висотки. У той час, як достовірно знав, що діє заборона на будівництво, а Державна архітектурно-будівельна інспекція України своїм рішенням анулювала дозвіл на виконання будівельних робіт.

  Голові кооперативу вдалося переконати асоційованих членів у продовженні роботи кооперативу та фактично продовжити протиправну діяльність.

   Протягом декількох місяців 2016 року під його керівництвом менеджери уклали з інвесторами ще 92 договори про пайову участь.  

    Від інвесторів на примарне будівництво надійшло ще майже 42 мільйони гривень, які цей чоловік «розчинив» через підприємства-контрагенти.

      Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють співробітники Управління захисту економіки органів поліції Одещини.

    Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за зверненням  асоційованих членів кооперативу, здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції в Одеській області за ч. 5 ст. 191 КК України.

    Наразі прокуратура Одещини звертатиметься до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

 

     Прес-служба прокуратури Одеської області



кількість переглядів: 2916