Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2018

Олег Жученко: директор філії фармацевтичної компанії та спільник збували лікарням Одещини замість рідкого медичного кисню – технічний (ФОТО)

-

Прокуратура Одещини спільно з Головним упралінням  Національної поліції в області та Управлінням захисту економіки органів поліції в області викрили злочинну схему реалізації фальсифікованих ліків на території всього регіону. Використання яких могло потенційно становити загрозу для здоровя тисячі пацієнтів. Про це сьогодні повідомив прокурор Одеської області Олег Жученко.

На підставі рішення суду двох підозрюваних затримано з метою доставки до суду для обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Це керівник одеської філії підприємства, що спеціалізується на виробництві та продажу ліків, а також його спільник – перевізник фальсифікату.

Їх підозрюють у  перевезенні, зберіганні та збуті фальсифікованих ліків та заволодінні майном, зловживаючи службовим становищем (ч. 3 ст. 321-1, ч. 5 ст. 191 КК України).

Директор філії в Одесі налагодив торгівлю на території міста та всієї Одеської області підробленими лікарськими засобами.

Так, за даними розслідування протягом 2017 – 2018 років  «фірмачі» торгували на Одещині технічним рідким киснем. Їх клієнтами за цей період стали більше 15 комунальних медичних закладів, серед яких дитячі лікарні, пологові будинки тощо.

За попередніми підрахунками загальна сума шкоди, тобто бюджетних коштів, які за договорами сплатили лікарні за технічний кисень, становить понад 2 млн 600 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

До уваги!

         Рідкий медичний кисень - зареєстрований в Україні лікарський засіб, що застосовують для дихання та лікувальних цілей (серцево-судинна недостатність, ішемія, гіпоксичні стани, стенокардія, пневмонія, астма, при анестезії та інших медичних випадках).

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

 

 

кількість переглядів: 3575