Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2018

Соціально-профілактичною роботою соцслужби охопили понад 11 тисяч дітей, а правоохоронці зафіксували 17 фактів трудової експлуатації підлітків

-

       Пріоритетним напрямком спільної роботи правоохоронців під координацією прокуратури Одещини та соціальних служб виконавчої влади є попередження правопорушень у підлітковому, молодіжному середовищі, протидія бездоглядності та безпритульності, незаконному використанню праці дітей.

      Для соціально-профілактичної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю в області діють 24 мобільні консультаційні пункти районних центрів соціальних служб.

За результатами виїздів груп до майже  500 населених пунктів соціально-профілактичною роботою співробітники охопили понад 11 тисяч дітей віком до 18 років.

         Правоохоронці та соціальні служби під час перевірок громадських місць відпочинку та концентрації молоді виявили 76 неповнолітніх, які займаються бродяжництвом та жебракуванням. Їх розмістили у центрах соціально-психологічної реабілітації, дитячих притулках, медичних закладах чи повернули батькам та законним представникам.

         Стосовно батьків, які ухиляються від виконання обов’язків із виховання, навчання та створення дітям необхідних умов життя складено понад 3 тисячі протоколів про адміністративні правопорушення.

         Також правоохоронні органи виявили факти порушення вимог трудового законодавства під час використання праці неповнолітніх, які залишились поза увагою контролюючих органів області.

         У цьому році органами поліції та прокуратури зафіксовано 17 випадків експлуатації дітей (ст. 150 КК України).

        Без укладання трудових угод в Овідіопольському районі 13-річний підліток працював у підприємця по догляду за худобою, в Окнянському районі використовували працю 11-річного хлопчика на свинофермі.

         Зафіксовані факти використання праці дітей під час навчального процесу у Суворовському та Малиновському районах Одеси.

        У Кілійському, Татарбунарському та Подільському районах області підлітки працювали по 8 годин на день на базах відпочинку та у якості вантажників.

         Таким чином спільні скоординовані заходи правоохоронців та профільних відомств сприяли зниженню рівня підліткової злочинності в регіоні. Також  з початку року на 17 відсотків зменшилась кількість неповнолітніх осіб, які скоїли злочини.

 

         Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2093