Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2018

Прокуратура: мешканку Кілійського району засуджено до позбавлення волі за підкупи виборців

-

  Прокурори прокуратури Одещини підтримували публічне обвинувачення у суді стосовно громадянки, підозрюваної у порушенні положень виборчого законодавства     (ч. ч. 2, 4 ст. 160 КК України).

   Так, Кілійським районним судом вказану особу визнано винною у неодноразовому підкупі виборців на користь окремої політичної сили. Її засуджено до 5 років і 6 місяців ув’язнення, а також позбавлення права займатись діяльністю, пов’язаною з виборчим процесом.

   У квітні цього року, перед виборами голови та депутатського корпусу утвореної Кілійської міської об’єднаної територіальної громади обвинувачена займалася підкупом виборців на користь однієї з політичних партій у м. Кілія та у с. Шевченкове цього району.

   «Підприємлива» громадянка підшукувала мешканців району, які знаходяться у скрутному матеріальному становищі, та яким необхідна грошова допомога.

     Схема передбачала оману виборців та укладання безоплатних угод з кандидатом  для проведення агітації, а згодом голосування за певних осіб.   

      Вартість голосу виборця оцінили у 600 грн, які видавали частинами. Так, 200 грн громадяни отримували перед голосуванням, а решту -  після їх проведення.

 

      Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 4540