Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2018

Пусті полиці та відсутність світла, або як у виправних установах додержують права засуджених на придбання харчів та предметів особистої гігієни (ФОТО)

-

  Прокуратура Одещини у грудні цього року перевірила додержання прав ув’язнених та засуджених на придбання продуктів харчування, предметів першої необхідності, особистої гігієни в крамницях виправних установ. 

  Під час перевірок виявлено численні порушення діючого законодавства, правил внутрішнього розпорядку слідчих ізоляторів та установ виконання покарань.

  Прокурори констатували факти жахливих санітарно-технічних умов приміщень крамниць, відсутність в них світла та опалення, технічно справного обладнання для зберігання їжі, а також мінімального асортименту продукції.

  Це свідчить про безвідповідальне ставлення адміністрацій установ до прав засуджених та ув’язнених, а також про те, що діяльність таких пунктів продажу має формальний характер та не відповідає жодним стандартам.

   Як приклад,  у державній установі «Одеська виправна колонія №14» крамниця працює лише «на папері» з пустими полицями, тому понад 600 засуджених не мають змоги придбавати продукти та предмети першої необхідності.

   За результатами перевірок з метою усунення виявлених порушень прокуратура Одещини внесла вказівку на адресу Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.

 

    Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 2084