Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2019

За клопотанням прокуратури заарештували одесита, який займався гуманітарною допомогою для «ДНР»

-

 

         За клопотанням прокуратури Одеської області у четвер взято під варту 31-річного одесита, підозрюваного у фінансуванні терористичної діяльності. 

         У травні 2014 року цей чоловік,  перебуваючи в Російській Федерації, вступив до гуманітарного батальйону «Новоросія», підрозділ «Калуга».

         Разом з іншими він декілька місяців збирав та отримував на території РФ продукти, одяг, спеціальне військове спорядження, лікарські засоби, що згодом доставляв на автомобілі бойовикам терористичної організації «ДНР» для підтримки їх протиправної діяльності.

         Також для популяризації гуманітарної діяльності він приймав участь у створенні пропагандистських сюжетів, відео-звітів про доставку допомоги учасникам терористичної організації, що розміщувалися в Інтернеті.

         Завдяки вжитим слідчо-оперативним заходам фігуранта злочину 23 січня затримали співробітники Управління СБУ в області на території Одеси.

         Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі УСБУ в Одеській області.

 

         ! Фінансування тероризму, фінансове та матеріальне забезпечення окремого терориста, терористичної групи, організації  карається позбавленням волі на строк до 8 років (ч. 1 ст. 258-5  КК України).

 

         Прес-служба прокуратури Одеської області

 

 

 

кількість переглядів: 3150