Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2019

Прокуратура: у відділенні банку знайшли «чорну» касу з 1,3 млн грн для протиправного втручання в вибори (ФОТО)

-

      Під час розслідування кримінального провадження прокуратура Одещини, Управління Служби безпеки в області та поліція викрили факти незаконної організації виборчого процесу на користь однієї з політичних сил.
           Мережу протиправної діяльності розповсюдили на території 5 районів Одещини: Балтського, Подільського, Окнянського, Кодимського та Савранського.
         «Чорна» каса знаходилася та функціонувала у режимному приміщенні одного з відділень банку у м. Подільськ, а саме у службовому кабінеті керівника вказаного відділення. Громадянка з 2011 року займає посаду начальника структурного підрозділу банку ще задовго до переведення банківської установи у статус державної.

         Незаконну діяльність правоохоронні органи зупинили під час роботи ділків над розподілом 1 мільйону 300 тисяч гривень на майбутню винагороду за такі дії підконтрольним членам комісій і спостерігачам.

      «Сітка» - це підкуп представників виборчих комісій, які мали гарантувати голосування за кандидата на виборах Президента України. У залежності від розміру виборчої дільниці представникам комісій планували сплачувати 2-3 тис грн.

           Під час обшуків правоохоронці вилучили списки з особистими даними виборців, відомостями про можливу прихильність до кандидатів на виборах, записи з розподілом грошей між волонтерами та представниками виборчих комісій.

          Зафіксували схему контролю за голосуванням через підконтрольних осіб.
         Триває розслідування (ч. 3 ст. 157, ч. 4 ст. 160 КК України).
         Покарання за порушення виборчого законодавства - це до 7 років ув’язнення.

 

         Прес-служба прокуратури Одеської області

  

 

 

кількість переглядів: 1903