Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2019

Прокуратура: деякі громадяни, позбавлені права керування, постійно пересуваються на авто і в нетверезому стані

-

Прокуратура Одещини перевірила додержання вимог Закону при виконанні покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

З’ясовано, що окремі громадяни, притягнуті до кримінальної відповідності за порушення правил безпеки дорожнього руху, звільнені судом від відбування покарання з випробувальним терміном і забороною керувати транспортом,  продовжують систематично їздити за кермом, більш того у нетверезому стані. У зв’язку з цим, вони неодноразово притягувалися до адміністративної відповідності.

Водночас органами пробації через неналежне виконання своїх повноважень не вживались заходи, передбачені Законом щодо заміни покарання на більш жорстке.

Тому з метою усунення виявлених порушень прокуратура внесла вказівки на адресу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області.

За результатами розгляду документів прокурорського реагування органи пробації направили до суду подання стосовно двох засуджених для вирішення питання про скасування звільнення від відбуття покарання з випробуванням і направлення їх для відбуття покарання у вигляді позбавлення волі.

Для прикладу, водій на іспитовому терміні при забороні на 3 роки керувати транспортом, 10 разів притягався до адміністративної відповідальності, двічі з яких за керування авто у нетверезому стані.

Також за ініціативою прокуратури органами Національної поліції розпочаті кримінальні провадження за фактами ухилення від покарання, не пов'язаного з позбавленням волі (ст. 389 КК України).

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 2000