Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2019

За клопотанням прокуратури обрали запобіжні заходи двох громадянам Китаю, які планували відправити молодих українок «на заробітки» (ФОТО)

-

   В рамках протидії торгівлі людьми одеські правоохоронні органи завадили «продажу» українок до Китайської Народної Республіки.

     За клопотанням прокуратури наразі двоє громадян Китайської Народної Республіки перебувають під вартою.

     Іноземцям судом визначено заставу: 44-річному чоловіку у 576 тис грн, його 24-річному спільнику - більше 1 млн грн. Застави наразі не внесено.

      Під час слідчо-оперативних заходів в аеропорту “Бориспіль”, у Києві, затримали 24-річного іноземця, причетного до організації каналу торгівлі людьми. Його співучасника викрили в Одесі.

       В аеропорту з чоловіком було 5 молодих жінок, які мали полетіти «на заробітки» до Пекіну.

      Зовнішній вигляд вербувальники оцінювали попередньо за фото з портфоліо дівчат. За надання інтимних послуг в закладах Китаю обіцяли заробітну плату у 200-400 доларів США, проживання та харчування.

     Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом торгівлі людьми здійснюють прокурори прокуратури Одещини (ч. 2 ст. 149 КК України).

      Слідчо-оперативні заходи проведені за участі працівників УБЗПТЛ та слідчих ГУНП в Одеській області, а також співробітників оперативного управління органів Державної прикордонної служби України.

 

         Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 1779