Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2019

Прокуратура: розпочато розслідування за фактами подій у колонії №51 та за скаргами ув’язнених

-

Органи прокуратури Одеської області здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом подій, що сталися  у виправній колонії №51.

Силами правоохоронних органів ситуацію стабілізували, пожежу ліквідовано.

Проводиться розслідування за ст. 392 КК України, за фактом дій, що дезорганізують роботу установ виконання покарань, а також за ч. 2 ст. 194 КК України щодо пошкодження майна установи і пожежного автомобіля.   

Співробітники пенітенціарної установи перевіряють стан усіх засуджених.

Слід зазначити, що прокуратура неодноразово проводила перевірки додержання прав засуджених, належних умов їх утримання.

Лише упродовж цього року прокурори внесли 9 вказівок про усунення порушень у діяльності ПВК-51, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 11 посадових осіб колонії. У минулому році прокурори внесли 14 документів реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 30 посадових осіб.

Крім того, за результатами комплексних перевірок діяльності режимних установ у минулому та поточному роках прокуратурою області через Генеральну прокуратуру України внесено вказівку до Міністерства юстиції України, в якій вказані порушення у роботі колонії № 51 щодо матеріально-побутового забезпечення засуджених, проведення соціально-виховної роботи та дотримання режимних вимог.

Також за результатами розгляду звернень засуджених вказаної колонії прокуратура розпочала розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 175, ч. 3 ст. 191, ч. ч. 1, 2 ст. 365, ч. 2 ст. 367, ч. 3 ст. 368 КК України.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях доручено територіальному управлінню Державного бюро розслідувань у м. Миколаєві.

Процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.

Інші звернення засуджених, що не підлягають внесенню до ЄРДР, будуть перевірені відповідно до вимог Закону України «Про прокуратуру» та Кримінально-виконавчого законодавства.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області  

кількість переглядів: 2988