Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2019

Правоохоронні органи попередили розтрату більше 1 млн грн АТ «Українська залізниця» - під слідством посадовці та підприємець

-

Прокуратура Одещини повідомила про підозру  головному інженеру одного з підрозділів Акціонерного товариства «Українська залізниця» у фальсифікації документів та спробі заволодіти майном (ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, посадовець підробив будівельну документацію, щоб нажитися на ремонті даху адміністративної будівлі Одеської залізниці, та намагався розтратити 700 тис грн держпідприємства.

На руках вже були підписані активи виконаних робіт, хоча ремонт фактично у повній мірі не провели.

Оскільки за договором діяла двохмісячна відстрочка платежу, правоохоронні органи встигли завадити незаконному перерахунку коштів.  

Прокуратура вже звернулася до суду з клопотанням про обрання посадовій особі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Працюючи над виявленням та упередженням фактів розтрати державних коштів, у травні цього року прокуратура вже повідомила про підозру ще двом посадовцям АТ «Українська залізниця» та директору підрядної організації у махінаціях з майном.

На їх рахунку підроблення офіційних документів про завершений  капітальний ремонт двох вантажівок та спроба розтратити майже півмільйона гривень.

Прокуратура області наполягала на обранні підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Однак суд відмовив у задоволенні вказаних вимог.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють співробітники Управління захисту економіки органів поліції в Одеській області.

Досудове розслідування у двох вказаних кримінальних провадженнях здійснюють слідчі ГУНП в Одеській області.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2402