Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2019

Правоохоронні органи Одещини викрили громадянина Бельгії, який «торгував» українками за кордоном (ФОТО)

-

Правоохоронні органи Одещини щоденно протидіють торгівлі людьми та вживають заходи для притягнення організаторів і виконавців таких злочинів до кримінальної відповідальності.

Так, під час спільної спецоперації співробітники прокуратури, поліції та прикордонної служби викрили 36-річного громадянина Королівства Бельгія, який намагався переправити трьох жінок через державний кордон України до Польщі.

Через Інтернет ділок підшукував молодих українок, які мали труднощі із заробітком, хворих родичів та пропонував заробіток за кордоном у сфері надання інтимних послуг.

Зовнішність оцінював за надісланими портфоліо та пропонував роботу у борделях на території Бельгії за 2000 Євро на тиждень, а також проживання в орендованій квартирі з іншими дівчатами.

Дорожні витрати зобов’язувався оплатити організатор поїздки з умовою, що суму затрат заробітчани йому компенсують із першої зарплати.  

Під час затримання «торгівця» вилучили авто, телефони, банківські картки, записну книжку тощо.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюють прокурори прокуратури Одеської області (ч. 2 ст. 149 КК України).  

Слідчо-оперативні заходи проведені за участі працівників Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, слідчими ГУНП в Одеській області, а також співробітників МОРВ (з м.д.п. Одеса) органів Державної прикордонної служби України.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 1951