Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2019

За протоколами правоохоронних органів до адміністративної відповідальності притягли 173 чиновника на Одещині

-

Прокуратура спільно з іншими правоохоронними органами щоденно протидіє адміністративній корупції серед державних службовців, представників органів місцевого самоврядування та інших суб’єктів владних повноважень. 

У цьому році правоохоронці Одещини склали та направили до суду 570 протоколів про корупцію.   

За результатами розгляду протоколів за участі прокурорів до адміністративної відповідальності вже притягли 173 особи.

Серед них 40 державних службовців, 45 депутатів місцевих рад, 15 посадовців місцевого самоврядування, 14 працівників поліції, 8 податківців, 6 митників, 18 співробітників пенітенціарної системи та інші.

Загальна сума накладених штрафів складає майже 183 тис грн.

Так, до адміністративної відповідальності притягли двох депутатів Ясенівської сільради Любашівського району, які на сесії проголосували за прийняття рішення про надання собі та родичам земель.  

Накладено адміністративне стягнення на заступника директора департаменту Одеської міськради, який не повідомив НАЗК про одержання у власність квартири вартістю більш ніж 800 000 грн.     

Також за несвоєчасне декларування купівлі авто вартістю 428 000 грн притягли до адміністративної відповідальності посадовця ДП «Одеське обласне підприємство по племінній справі».

За висновками правоохоронців, у більшості випадків чиновники порушували вимоги фінансового контролю, а саме не своєчасно та не достовірно декларували статки (165 службовців), а також порушували вимоги щодо врегулювання конфлікту інтересів (8 осіб).

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 2089