Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2020

Прокуратура: колишнього керівника ГУ ДСНС в Одеській області підозрюють у службовій недбалості, що призвела до масової загибелі людей під час пожеж (ФОТО)

Прокурори прокуратури Одещини повідомили про підозру у службовій недбалості колишньому керівнику Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій в Одеській області.

Прокурори прокуратури Одещини повідомили про підозру у службовій недбалості колишньому керівнику Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій в Одеській області.

За інформацією слідства, колишній посадовець, будучи відповідальним за здійснення державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки, неналежно виконував свої службові обов'язки, що спричинило тяжкі наслідки окремим громадянам та державним інтересам.

Внаслідок його злочинної недбалості, системного невиконання своїх персональних обов’язків та неналежного контролю за діями підлеглих протягом 2019 року на території Одеси сталося три масштабних пожежі, через трагічні наслідки яких загинули люди.

Так, у червні минулого року в Одеському обласному медичному центрі психіатричного здоров’я загинуло 8 громадян, у серпні 9 людей загинули при пожежі в готелі «Токіо Стар», та у грудні 16 загиблих в Одеському економічному коледжі.

Крім того, у вересні 2017 року через порушення правил пожежної безпеки у дитячому оздоровчому таборі «Вікторія» загинули діти.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань у Миколаєві за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області (ч. 2 ст. 367 КК України).

Хід розслідування цієї справи знаходиться на особливому контролі у керівництва обласної прокуратури.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2159