Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2020

Прокуратура вимагає повернути державі землі сільськогосподарського призначення площею 735 га у понад 350 млн грн

Прокурори прокуратури Одеської області скерували до суду позов про припинення права постійного користування землями сільськогосподарського призначення площею понад 735 га у Роздільнянському районі, з наступним скасуванням державного акта, та визнання права власності на вказані землі за державою.

Органи прокуратури Одещини продовжують відстоювати інтереси держави у сфері земельних правовідносин та принципово реагують на факти незаконного користування землею.

Так, прокурори прокуратури Одеської області скерували до суду позов про припинення права постійного користування землями сільськогосподарського призначення площею понад 735 га у Роздільнянському районі, з наступним скасуванням державного акта, та визнання права власності на вказані землі за державою.

З’ясовано, що з 1995 року земля перебувала у користуванні колективного сільгосппідприємства, яке з часом реорганізувалось у товариство з обмеженою відповідальністю та зрештою припинило свою діяльність, втративши підстави для її використання.

Через неврегульоване питання щодо розпорядження такими землями, сільський голова одного з населених пунктів, без відповідної реєстрації, передав частину земель у користування фізичним особам.

Без скасування держакту на право постійного користування вказаною землею, виданого зазначеному підприємству, держава в особі Держгеокадастру в Одеській області не в змозі забезпечити відповідну охорону земель та здійснювати повноваження щодо їх передачі у власність або користування іншим суб’єктам з метою наповнення місцевого бюджету.

Робота органів прокуратури на вказаному напрямку триває.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 1875