Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2020

У прокуратурі Одещини підвели підсумки роботи за 2019 рік (ФОТО)

У прокуратурі Одещини під головуванням прокурора області Максима Вихора відбулася підсумкова нарада за результатами роботи відомства у 2019 році.

У прокуратурі Одещини під головуванням прокурора області Максима Вихора відбулася підсумкова нарада за результатами роботи відомства у 2019 році.

Учасники заходу обговорили стан реалізації повноважень на основних напрямах прокурорської та слідчої діяльності у минулому році, а також визначили першочергові завдання на майбутнє.

Так, завдяки спільним зусиллям правоохоронних органів області під координацією прокуратури на території регіону знизилась кількість зареєстрованих кримінальних правопорушень, у тому числі тяжких злочинів, зокрема, умисних тяжких тілесних ушкоджень, що мали наслідком смерть потерпілого та злочинів проти власності.

Також збільшилась кількість виявлених правопорушень проти довкілля та незаконної порубки лісу.

Крім того, у 2019 році ліквідовано 18 організованих злочинних угруповань, серед яких 2 – сформовані на етнічній основі.

Завдяки злагодженим діям правоохоронців триває активна боротьба з незаконним гральним бізнесом та нелегальними автозаправними станціями.

За процесуального керівництва прокурорів Одещини майже вдвічі збільшилась кількість направлених до суду обвинувальних актів у бюджетній та земельній сферах.

Також сталою є тенденція збільшення кількості скерованих обвинувальних актів у провадженнях з ознаками корупції.

Окрім вказаного, до суду направлено понад 855 адміністративних протоколів про вчинення корупційних правопорушень. До адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 297 порушників.

За результатами представницької діяльності прокурорів судами задоволено позовів в інтересах держави на загальну суму 451,8 млн гривень.

Загалом за позовними заявами прокурорів вже реально виконано рішень суду на суму майже 2 млрд гривень.

Підсумовуючи, учасники наради прийняли рішення про реалізацію низки заходів, направлених на підвищення ефективності діяльності прокуратури на наступний період, зокрема, на пріоритетних напрямках.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 1626