Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2020

За підозрою у вимаганні та шахрайстві затримано організатора злочинної групи, справа щодо якого наразі слухається у суді (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору злочинної групи у шахрайстві та вимаганні (ч. 4 ст. 189, ч. 4 ст. 190 КК України).

За процесуального керівництва прокурорів обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору злочинної групи у шахрайстві та вимаганні (ч. 4 ст. 189, ч. 4 ст. 190 КК України).

З’ясовано, що у минулому році раніше судимий організатор злочинної групи разом зі спільниками був затриманий правоохоронцями за скоєння низки квартирних шахрайств.

За результатом розслідування обвинувальний акт щодо зловмисників скеровано для розгляду до суду. На період розслідування всі члени угруповання перебували під вартою. Разом з тим, у ході судового розгляду справи організатор злочинів, надавши завідомо підроблену довідку про стан здоров’я, запевнив суд щодо можливості зміни йому запобіжного заходу на домашній арешт.

Слідством встановлено, що перебуваючи поза межами слідчого ізолятора, зловмисник організував схему та встиг незаконно заволодіти квартирою у Приморському районі Одеси.

Крім того, погрожуючи фізичною розправою, він вимагав у одесита 50 тис доларів США неіснуючого боргу.

Під час отримання частини з вказаної суми у розмірі 12 тис доларів США у четвер, 30 квітня, вимагача затримали правоохоронці.

За клопотанням прокуратури підозрюваного взято під варту строком на 60 діб без права внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Одеського управління ДВБ Національної поліції України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

          Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 1654