Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2020

Перед судом постане директор комунального підприємства, якого підозрюють у розтраті понад 870 тис гривень під час закупки палива

Прокурори прокуратури Одещини скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з комунальних підприємств Одеси, підозрюваного у службовій недбалості.

Прокурори прокуратури Одещини скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з комунальних підприємств Одеси, підозрюваного у службовій недбалості.

За версією слідства, посадовець належним чином не перевірив документи щодо середньої ринкової ціни та наявність чи відсутність коливання цін на дизельне паливо, бензин марок А-92 та А-95 на ринку.

Порушивши вимоги ЗУ «Про публічні закупівлі», службовець придбав вказане пальне за цінами, що значно перевищували початкові договірні ціни.

Внаслідок неналежного виконання директором комунального підприємства своїх службових обов’язків територіальній громаді Одеси, в особі Одеської міської ради, завдано матеріальну шкоду у понад 870 тис гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Малиновського відділу поліції (ч. 2 ст. 367 КК України).

Нагадаємо, що у лютому поточного року прокуратура області повідомила про підозру начальнику управління продажів в Одеській області одного з найбільших підприємства, що реалізує нафтопродукти, у привласненні бюджетних коштів (ч. ч. 4, 5 ст. 191 КК України).

Під час розслідування з’ясовано, що керівник управління розробив схему для перемоги у публічних закупівлях з метою заволодіння бюджетними коштами комунальних та державних підприємств.

Так, за участі у п’яти публічних закупівлях, проведених між трьома підприємствами, він пропонував найнижчу ціну з метою виграшу тендеру. В подальшому, шляхом укладання незаконних додаткових угод про підняття ціни, збував паливо за цінами, що значно перевищували початкові договірні.

Такими злочинними діями місцевому бюджету та комунальним підприємствам спричинено понад 3,7 млн грн шкоди.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 1606