Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2020

Чотирьох «любителів обіймів», які підозрюються в крадіжках та грабежах, після внесення застави суд відправив під варту

За клопотанням прокурорів обласної прокуратури Київський районний суд Одеси змінив міру запобіжного заходу чотирьом підозрюваним, причетним до скоєння крадіжок та грабежів в місті та області, а також в інших регіонах держави.

За клопотанням прокурорів обласної прокуратури Київський районний суд Одеси змінив міру запобіжного заходу чотирьом підозрюваним, причетним до скоєння крадіжок та грабежів в місті та області, а також в інших регіонах держави.

Нагадаємо, що у січні поточного року правоохоронці затримали групу зловмисників, які «полювали» на відвідувачів розважальних закладів та звичайних перехожих на вулицях, на яких здійснювали напади з метою заволодіння майном. Молодики застосовували попередньо відпрацьовану схему так званих «приятельських обіймів». Вони очікували своїх «клієнтів» на вулиці, які виходили із закладів напідпитку та, вдаючи знайомих, обіймали «жертву». Користуючись шоковим станом потерпілих, непомітно обкрадали їх. Не цурались злодії і застосовувати силу до тих, хто приходив до тями раніше, ніж вони встигали зробити своє діло.

Підозрюваних затримали «на гарячому», коли ті вночі біля розважального закладу в центрі міста відкрито заволоділи майном одесита, який проходив повз закладу.

Під час обшуків у нападників вилучили вогнепальну зброю, наркотики та майно потерпілих осіб.

За рішенням суду у січні цього року підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у 168 тис гривень кожному.

Під час розслідування правоохоронці встановили причетність підозрюваних до вчинення ряду аналогічних злочинів та здобули достатньо доказів, які свідчать про діяльність молодиків у складі організованої злочинної групи.

На цій підставі прокурори клопотали перед судом про зміну запобіжного заходу підозрюваним. Врешті суд погодився з висунутими доводами та відправив зловмисників до слідчого ізолятора без права внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УКР ГУНП в Одеській області за ч. 5 ст. 185, ч. 5 ст. 186 КК України.

 

!!!Закликаємо усіх, хто потерпів від аналогічних нападів протягом 2019 року, звертатись до слідчого управління ГУНП в Одеській області за телефонами +3096-744-40-34 та +3048-779-43-05 для проведення відповідних слідчих дій.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 1900