Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2020

Гранати у Ренійському районі - правоохоронці викрили представників місцевого криміналітету, що намагалися залякати підприємців за допомогою зброї (ФОТО)

Правоохоронні органи продовжують роботу у сфері протидії незаконному обігу зброї на Одещині.

Правоохоронні органи продовжують роботу у сфері протидії незаконному обігу зброї на Одещині.

Так, з метою забезпечення правопорядку та покращення криміногенної ситуації на території Ренійського району Одеської області в рамках розслідування прокурори обласної прокуратури спільно з органами поліції провели масові обшуки.

Під час розслідування з’ясовано, що у Ренійському районі організована група систематично порушувала громадський порядок із застосуванням вибухових речовин та боєприпасів.

Такими протиправними діями представники місцевого «кримінального середовища» намагалися вплинути на суб’єктів господарювання, примушуючи їх до сплати коштів за безперешкодне здійснення господарської діяльності на території району.

Так, вчора, 20 травня, правоохоронці затримали чотирьох місцевих мешканців в порядку ст. 208 КПК України.

В ході обшуку за місцем їх мешкання вилучили боєприпаси та вибухові речовини, зокрема,  гранати Ф-1 та запали до них, а також рушниці, набої різного калібру, ножі, мобільні телефони та сім-карти до них, банківські картки, ноутбуки та ймовірно рослинні та синтетичні наркотики.

Правоохоронці встановлюють походження вилучених під час обшуків речей та перевіряють інформацію про можливу причетність затриманих до скоєння інших суспільно-резонансних злочинів на території району із використанням зброї та вибухівки.

Наразі зловмисникам повідомлено про підозру у незаконному поводженні з боєприпасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 КК України). 

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР НПУ та УКР в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

 

 

 

кількість переглядів: 1859